Des de L'Ateneu Cooperatiu del Barcelonès Nord us proposem Jornades i formacions en economia social i cooperativisme per a tots els públics, tant per a aquelles persones que tenen ganes d’apropar-se a l’economia social i solidària, com per a aquelles persones o col·lectius que estan pensant en constituir el seu propi projecte econòmic.

Oferta formativa

Contractació per a cooperatives: Tot el que has de saber per a seguir sumant!

Inici de les sessions: 22 de febrer de 2023


Horaris: 12 a 13:30


Sou una cooperativa i esteu interessats en seguir sumant persones al vostre projecte?

En aquesta formació t'ensenyem com fer-ho!

 

En un primer apartat parlarem sobre els passos a seguir per a la contractació: model societari laboral, situació de la persona treballadora dins la cooperativa, etc. A més a més, també tractarem com afecta la nova normativa de contractació i d’autònoms a les cooperatives.

En un segon apartat, informarem sobre el programa "30 plus", que subvenciona  la contractació de persones majors de 30 anys.

 

Contingut:

 

1.        La dimensió laboral de les cooperatives. 

a.        Model societari laboral

b.       Diferències persones sòcies i treballadores

c.        Règims de treball i règims dels socis i com afecten a la contractació.

d.       Noves lleis de contractació i d'autònoms

2.        Programa "30 plus."

[Grup intercooperació] Ecosistema Cooperatiu de Gramenet

Inici de les sessions: 1 de març de 2023


Horaris: de 10h a 12hDes de l'Ateneu Cooperatiu del Barcelonès Nord volem impulsar un grup d'intercooperació a Gramenet que reculli a una bona representació de les cooperatives i entitats de l'ESS de la ciutat per tal de generar una associació autònoma i independent que treballi per la consolidació i l'impuls del cooperativisme a la ciutat.


Per aquest motiu, organitzarem diferents sessions durant l'any 2023 on anirem convocant a persones representants de les mateixes per tal de construir i concretar les seves particularitats.
1 Taula Territorial 2023: Economia Feminista

Inici de les sessions: 6 de març de 2023


Horaris: de 10h a 13hEls valors i principis del cooperativisme i l’Economia Social i Solidària son el marc conceptual i pràctic més adient per aplicar una mirada feminista en qualsevol activitat o sector econòmic. Moltes cooperatives son liderades i impulsades per dones i es fa necessari mostra-ho per a ser exemple i avantguarda d’un manera de fer més justa i equitativa en tots els aspecte de la vida.


Aquesta jornada va dirigida principalment a totes les dones del Barcelonès Nord que tinguin l’empenta i la determinació d’impulsar nous projectes econòmics col·lectius.[Formació] Projectes Singulars: aproximació al programa.

Inici de les sessions: 21 de març de 2023


Horaris: de 10h a 12hEspai per aprofundir en el coneixement del programa d'ajuts per a projectes Singulars de la Generalitat de Catalunya. Volem apropar el programa a les cooperatives del Barcelonès Nord per tal que el coneguin amb major precisió i puguin iniciar noves línies d'activitat amb el seu suport.