Des de L'Ateneu Cooperatiu del Barcelonès Nord us proposem Jornades i formacions en economia social i cooperativisme per a tots els públics, tant per a aquelles persones que tenen ganes d’apropar-se a l’economia social i solidària, com per a aquelles persones o col·lectius que estan pensant en constituir el seu propi projecte econòmic.

Oferta formativa

Itinerari formatiu "Aquí assessorem l'economia social"

Inici de les sessions: 26 de abril de 2023


Horaris: De 15 a 18h


L’Ateneu Cooperatiu del Barcelonès Nord conjuntament amb els Ateneus Cooperatius de Catalunya organitza un itinerari formatiu adreçat a gestories i assessories, sobre la fórmula jurídica de la cooperativa i la gestió del règim laboral, societari, econòmic, comptable i fiscal de les cooperatives. 

L’itinerari es realitzarà en format virtual els dimecres 26 d’abril, 3,10, 17 i 24 de maig i el dimarts 6 de juny, de 15.00 a 17.00 hores.

L’objectiu de l’activitat és millorar les competències del personal que treballa en entitats privades promotores d’emprenedoria i assessorament empresarial (gestories, assessories, centres de formació). Les participants tindran capacitat per dur a terme l’assessorament i les gestions d’acompanyament a cooperatives i entitats de l’ESS.

Les gestories aprofundiran en la gestió fiscal i les obligacions registrals de les cooperatives i podran obtenir el segell: “Aquí assessorem l’Economia Social”. La darrera  sessió, de caràcter més pràctic, actualitza informació i permet renovar el segell a les entitats que a disposen del segell “Aquí assessorem l’Economia Social”.

El contingut de les sessions és el següent:

Sessió Introductòria (26 d’abril de 15.00 a 17.00 h.)
Sessió 1: Règim laboral i societari (3 de maig de 15.00 a 17.00 h.)
Sessió 2: Règim econòmic i comptable (10 de maig de 15.00 a 17.00 h.)
Sessió 3: Règim fiscal (17 de maig de 15.00 a 17.00 h.)
Sessió 4: Finançament i recursos econòmics (24 de maig de 15.00 a 17.00 h.)
Sessió Renovació: Impost de societats (6 de juny de 15.00 a 17.00 h.)

Si necessiteu més informació, podeu trucar al Servei de Foment Empresarial al 93 466 52 24, o bé enviar un correu electrònic a ateneu@grameimpuls.cat. 

Formació Gestió democràtica de les cooperatives

Inici de les sessions: 8 de juny de 2023


Horaris: 12h a 14h


La present formació tractarà sobre la governança democràtica de les cooperatives, atenent tant l’administració compartida dels òrgans de govern com a la presa de decisions i la gestió del conflicte.

L’objectiu d’aquesta formació és tractar un dels principals neguits a l’hora de parlar sobre cooperatives, com és la presa de decisions i la gestió democràtica de l’empresa . Per aquest motiu, la sessió estarà oberta tant a persones treballadores de les cooperatives com a possibles emprenedores interessades en la fórmula cooperativa.